Member of FPK Group

Drobné voce

​jahody, maliny, ostružiny, borůvky, rybíz, angrešt ...

Drobné ovoce je velice populární a žádaná komodita, kterou často konzumujeme bezprostředně po sklizni, takže je vhodné tyto plodiny produkovat s co nejnižšími vstupy chemických ochranných prostředků. Mikrobiální přípravek IH Flora právě toto umožňuje. Je to připravek na čistě přírodní bázi, který podporuje růst rostlin, jejich odolnost a trvanlivost po sklizni.

Aplikace a dávkování

ovovce_davkovani

1 - Více o přípravě půdy zde.
2 - ​​Rostliny určené k přesazení ze školky na pěstební plochu ošetřit pracovním roztokem. Množství postřiku by mělo být takové, aby se vytvořily kapénky na listech.
3 - Plody postříkat bezprostředně před sklizní – zlepší se tak jejich skladovatelnost, zvýrazní se chuťové i vizuální vlastnosti.

Víceleté kultury jahodníků

  • Po ukončení sklizně jahodníky dostatečně zalít a ošetřit preparátem v množství 2 l/ha zředěném v poměru 1:1000.
  • Odrůstající keříky jahodníků ošetřit každý týden preparátem zředěném v poměru 1:1000 až do konce září.
  • Na jaře jahodníky ošetřovat v době rašení. Interval aplikace je stejný jako v předcházejícím roce, tedy jednou týdně.

Zvláštnosti zálivky bobulovitých

  • Doporučujeme nezalévat rostliny příliš časně zjara, neboť to může vést k předčasnému probuzení pupenů, kterým stále hrozí zmrznutí a opadání a tedy ke ztrátě úrody.
  • Pozdně podzimní zálivka je také škodlivá pro správnou přípravu keře na zimu.
  • Doporučujeme postříkat plody bezprostředně před sklizní, což vede ke zvýšíní jejich trvanlivosti a odolnosti při transportu a skladování.